איזור המלון שלנו (איזור כיכר רפובליק ותעלת סן-מרטין) היה מלא במסעדות, כך שלא הייתה בעיה למצוא מסעדה לאכול בה ארוחת ערב. Maya נראתה לנו מסעדה נחמדה עם הרבה אופציות, ובהינתן שהייתה נטולת ביקורת ב- Trip Advisor (שעלולה לגרום לנו בקלות לפסול מסעדה), נכנסנו אליה.
המחירים היו סבירים למדי, ולמעשה שם שילמנו הכי מעט לארוחת הערב, סכום שעלה בהדרגה ככל שהתרגלנו לסטנדרט המחירים.
אני הזמנתי סלט ניסואז (מאכל צרפתי, אמנם מניס ולא מפריז, אבל בכל זאת), בגרסה קצת לא שגרתית: עגבניות, חסה, גזר, גמבה (אדומה וירוקה), אורז צהוב, סלק, טונה וביצה קשה. היה מעט רוטב לבן עדין (אני בדרך כלל לא אוהבת רטבים על בסיס מיונז, אבל היה מספיק מעט ממנו כדי שלא יפריע לי). הרכיבים היו מופרדים בצורה אסטטית ויפה והצלחת הייתה ענקית, טעימה ומשביעה בתמורה ל- 10 יורו:
אור, בהיותו בעייתי יותר באוכל, המשיך בערב הראשון בקו של "בחו"ל התנהג כרומאי" והזמין אוכל איטלקי, שהוא כמעט תמיד הימור בטוח. הוא לקח ריגטוני עם בזיליקום, קרם פרש, רוטב עגבניות ושמן זית, שהגיע בעצם כלינגוויני, והיה טעים, אבל עם רוטב קצת חלש מדי בטעמו (10 יורו):
בנוסף למנות העיקריות, קיבלנו לשולחן סלסלת לחם (שתי לחמניות בגט קטנות וטעימות) וקנקן מים. הזמנו 250 מ"ל יין לבן שהיה מוצלח והגיע בקנקן קטן, מה שאפשר לנו למזוג אותו לכוסות היין שהיו כבר על השולחן, ולחלוק אותו בלי בושה (5 יורו).
לקינוח, הזמנו קרם ברולה, שהיה מעולה (להוציא רגע אחד שבו קלטתי: אכלתי כרגע ביצה אחת בסלט ניסואז, ועוד כ- 12 ביצים בקרם ברולה). הקרם עלה 7 יורו.
הזמנו גם קפה או-לה (קפה עם חלב), שלא הגיע בהתחלה. אולי כי הצרפתים שותים את הקפה שלהם ממש בסוף הארוחה ולא עם הקינוח, ואולי סתם כי שכחו עד שהזכרנו שוב. הקפה היה... פריזאי. חזק, סביר בטעמו, עם קצף לא מוצלח, ויקר (3.5 יורו).
סה"כ שילמנו 39 יורו לארוחה מלאה וטובה. מכיוון שהמחירים בצרפת כוללים שירות, זה יצא סכום אפילו משתלם יותר לארוחה כזו.
Maya, 1 Boulevard de Magenta 75010 Paris France
המחירים היו סבירים למדי, ולמעשה שם שילמנו הכי מעט לארוחת הערב, סכום שעלה בהדרגה ככל שהתרגלנו לסטנדרט המחירים.
אני הזמנתי סלט ניסואז (מאכל צרפתי, אמנם מניס ולא מפריז, אבל בכל זאת), בגרסה קצת לא שגרתית: עגבניות, חסה, גזר, גמבה (אדומה וירוקה), אורז צהוב, סלק, טונה וביצה קשה. היה מעט רוטב לבן עדין (אני בדרך כלל לא אוהבת רטבים על בסיס מיונז, אבל היה מספיק מעט ממנו כדי שלא יפריע לי). הרכיבים היו מופרדים בצורה אסטטית ויפה והצלחת הייתה ענקית, טעימה ומשביעה בתמורה ל- 10 יורו:
אור, בהיותו בעייתי יותר באוכל, המשיך בערב הראשון בקו של "בחו"ל התנהג כרומאי" והזמין אוכל איטלקי, שהוא כמעט תמיד הימור בטוח. הוא לקח ריגטוני עם בזיליקום, קרם פרש, רוטב עגבניות ושמן זית, שהגיע בעצם כלינגוויני, והיה טעים, אבל עם רוטב קצת חלש מדי בטעמו (10 יורו):
בנוסף למנות העיקריות, קיבלנו לשולחן סלסלת לחם (שתי לחמניות בגט קטנות וטעימות) וקנקן מים. הזמנו 250 מ"ל יין לבן שהיה מוצלח והגיע בקנקן קטן, מה שאפשר לנו למזוג אותו לכוסות היין שהיו כבר על השולחן, ולחלוק אותו בלי בושה (5 יורו).
לקינוח, הזמנו קרם ברולה, שהיה מעולה (להוציא רגע אחד שבו קלטתי: אכלתי כרגע ביצה אחת בסלט ניסואז, ועוד כ- 12 ביצים בקרם ברולה). הקרם עלה 7 יורו.
הזמנו גם קפה או-לה (קפה עם חלב), שלא הגיע בהתחלה. אולי כי הצרפתים שותים את הקפה שלהם ממש בסוף הארוחה ולא עם הקינוח, ואולי סתם כי שכחו עד שהזכרנו שוב. הקפה היה... פריזאי. חזק, סביר בטעמו, עם קצף לא מוצלח, ויקר (3.5 יורו).
סה"כ שילמנו 39 יורו לארוחה מלאה וטובה. מכיוון שהמחירים בצרפת כוללים שירות, זה יצא סכום אפילו משתלם יותר לארוחה כזו.
Maya, 1 Boulevard de Magenta 75010 Paris France
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה