בית הקפה הזה נמצא לא רחוק מהמלון שלנו, וזה המקום היחיד בפריז שאכלנו בו פעמיים.
הפעם הראשונה הייתה ביום ראשון, כשחיפשנו מקום לאכול בו ארוחת בוקר בקרבת המלון. הרבה בתי קפה סגורים בפריז ביום ראשון, או נפתחים מאוחר יותר בבוקר. השעה הייתה בערך שמונה בבוקר, והאופציות היו מצומצמות. ראינו מחוץ לבית הקפה תפריט שנראה לנו מבטיח. בפועל, כפי שקרה לנו שוב בהמשך, בשעה מוקדמת זו, כל מה שאפשר היה להזמין מהתפריט היה רק ארוחת הבוקר הפריזאית, שהיא בקיצור אוסף פחמימות ושומנים אקראיים וטעימים אך לא מזינים, ובגרסה הארוכה: קרואסון או בגט, יוגורט, מיץ תפוזים ושתייה חמה.
לקחנו שתי ארוחות כאלה, אחת עם בגט ואחת עם קרואסון, שתיהן עם קפה, וחלקנו את שתיהן.
הבגט היה רך וטעים מבפנים ופריך מבחוץ, והוגש עם חמאה וריבה, והקרואסון היה פריך ולא מתוק, כמו שלא יודעים להכין בארץ (לפחות מהנסיון המועט שיש לי עם קרואסונים בארץ, בארץ אני אוכלת נורמלי). היוגורט היה חמצמץ וקצת ג'לטיני, אבל לא רע, ומיץ התפוזים, שהרגיש חצי-טבעי, היה לא רע.
באופן מפתיע, למרות הערך הגליקמי הנוראי של הארוחה, היא הייתה משביעה והחזיקה אותנו יפה עד הצהריים. היא גם הייתה טעימה, חוץ מהקפה שהיה בינוני למדי, אבל זה לא אשמת המקום - ככה זה בפריז. כל ארוחה כזו עלתה 6.90 יורו, מחיר סביר למדי:
הפעם השנייה שהגענו למקום הזה הייתה ביום חמישי. אחרי שתי ארוחות בוקר לא צרפתיות (ספויילר להמשך הבלוג), רצינו ארוחת בוקר צרפתית ביום האחרון, מה גם שאור רצה לסמן וי גם על אומלט. בהתחשב בשעה היחסית מאוחרת (09:30), כבר היה אפשר להזמין מהתפריט עוד דברים חוץ מארוחת הבוקר הפריזאית. בשעה הזו היה שלוש אופציות: ארוחת בוקר פריזאית, ארוחת בוקר מלאה או ארוחת בוקר נורדית. המלאה הייתה כמו הפריזאית, אבל הכילה גם 2 ביצים עם בייקון, והנורדית הייתה כמו המלאה, אבל הכילה גם סלמון מעושן (באותו המחיר כמו המלאה).
אחרי שסיבכנו את המלצר המסכן, הצלחנו להזמין סוף סוף: לקחנו ארוחת אחת פריזאית עם בגט, ואחת נורדית עם קרואסון. ביקשנו את הביצים בלי בייקון, ועם גבינה במקום, בתור אומלט, ואת הסלמון המעושן בצד (אור חשש שהדג יגע בביצה...). את שתי הארוחות לקחנו עם קפה. חלקנו את הביצים ואת שני סוגי המאפים. ה"אומלט" הגיע בתור ביצי עין, לאכזבתו של אור, ובתוספת קצת חסה, ששימחה אותי מאוד (מי היה מאמין שמישהו יתלהב ככה מחסה?), עם מעט רוטב עדין. שמחנו שחלקנו את הביצים, כי הארוחה הייתה מאוד משביעה. ובניגוד לארוחות הבוקר בארץ, שהרכבן די דומה, לא יצאנו ממנה מפוצצים - כנראה שבכל זאת הצרפתים יודעים מה הם עושים ואוכלים יחסית מעט (בארץ בארוחות הבוקר מחסלים סלסלת לחמים, כאן הגיעה חתיכה קטנה של בגט או קרואסון, בארץ יש צלחת מזטים עם מלא גבינות, כאן הגיע יוגורט קטן, ובארץ יש סלט ענק, וכאן הגיעה קצת חסה).
הפעם שילמנו 11 יורו על הארוחה הנורדית ו- 6.90 על הפריזאית, סה"כ 17 יורו שהם בערך 85 שקלים (מחיר ממוצע לארוחת בוקר זוגית):
הפעם הראשונה הייתה ביום ראשון, כשחיפשנו מקום לאכול בו ארוחת בוקר בקרבת המלון. הרבה בתי קפה סגורים בפריז ביום ראשון, או נפתחים מאוחר יותר בבוקר. השעה הייתה בערך שמונה בבוקר, והאופציות היו מצומצמות. ראינו מחוץ לבית הקפה תפריט שנראה לנו מבטיח. בפועל, כפי שקרה לנו שוב בהמשך, בשעה מוקדמת זו, כל מה שאפשר היה להזמין מהתפריט היה רק ארוחת הבוקר הפריזאית, שהיא בקיצור אוסף פחמימות ושומנים אקראיים וטעימים אך לא מזינים, ובגרסה הארוכה: קרואסון או בגט, יוגורט, מיץ תפוזים ושתייה חמה.
לקחנו שתי ארוחות כאלה, אחת עם בגט ואחת עם קרואסון, שתיהן עם קפה, וחלקנו את שתיהן.
הבגט היה רך וטעים מבפנים ופריך מבחוץ, והוגש עם חמאה וריבה, והקרואסון היה פריך ולא מתוק, כמו שלא יודעים להכין בארץ (לפחות מהנסיון המועט שיש לי עם קרואסונים בארץ, בארץ אני אוכלת נורמלי). היוגורט היה חמצמץ וקצת ג'לטיני, אבל לא רע, ומיץ התפוזים, שהרגיש חצי-טבעי, היה לא רע.
באופן מפתיע, למרות הערך הגליקמי הנוראי של הארוחה, היא הייתה משביעה והחזיקה אותנו יפה עד הצהריים. היא גם הייתה טעימה, חוץ מהקפה שהיה בינוני למדי, אבל זה לא אשמת המקום - ככה זה בפריז. כל ארוחה כזו עלתה 6.90 יורו, מחיר סביר למדי:
הפעם השנייה שהגענו למקום הזה הייתה ביום חמישי. אחרי שתי ארוחות בוקר לא צרפתיות (ספויילר להמשך הבלוג), רצינו ארוחת בוקר צרפתית ביום האחרון, מה גם שאור רצה לסמן וי גם על אומלט. בהתחשב בשעה היחסית מאוחרת (09:30), כבר היה אפשר להזמין מהתפריט עוד דברים חוץ מארוחת הבוקר הפריזאית. בשעה הזו היה שלוש אופציות: ארוחת בוקר פריזאית, ארוחת בוקר מלאה או ארוחת בוקר נורדית. המלאה הייתה כמו הפריזאית, אבל הכילה גם 2 ביצים עם בייקון, והנורדית הייתה כמו המלאה, אבל הכילה גם סלמון מעושן (באותו המחיר כמו המלאה).
אחרי שסיבכנו את המלצר המסכן, הצלחנו להזמין סוף סוף: לקחנו ארוחת אחת פריזאית עם בגט, ואחת נורדית עם קרואסון. ביקשנו את הביצים בלי בייקון, ועם גבינה במקום, בתור אומלט, ואת הסלמון המעושן בצד (אור חשש שהדג יגע בביצה...). את שתי הארוחות לקחנו עם קפה. חלקנו את הביצים ואת שני סוגי המאפים. ה"אומלט" הגיע בתור ביצי עין, לאכזבתו של אור, ובתוספת קצת חסה, ששימחה אותי מאוד (מי היה מאמין שמישהו יתלהב ככה מחסה?), עם מעט רוטב עדין. שמחנו שחלקנו את הביצים, כי הארוחה הייתה מאוד משביעה. ובניגוד לארוחות הבוקר בארץ, שהרכבן די דומה, לא יצאנו ממנה מפוצצים - כנראה שבכל זאת הצרפתים יודעים מה הם עושים ואוכלים יחסית מעט (בארץ בארוחות הבוקר מחסלים סלסלת לחמים, כאן הגיעה חתיכה קטנה של בגט או קרואסון, בארץ יש צלחת מזטים עם מלא גבינות, כאן הגיע יוגורט קטן, ובארץ יש סלט ענק, וכאן הגיעה קצת חסה).
הפעם שילמנו 11 יורו על הארוחה הנורדית ו- 6.90 על הפריזאית, סה"כ 17 יורו שהם בערך 85 שקלים (מחיר ממוצע לארוחת בוקר זוגית):
Cafe Le Bistro, 32 Boulevard Magenta, 75010 Paris, France
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה